‘Everybody would like to be a little bit like Ted’ – Ray Kelvin

ted-baker-landingA

Ik ben regelmatig op reis. Niet alleen voor mijn werk, maar ook privé vind ik het super om de wereld over te reizen. In de lente van 2014 was ik in Londen voor een shopping weekend met vriendinnetje Lynn, die daar al een tijdje stage liep. En boem! Het was liefde op het eerste gezicht, het overkomt je. Ik viel als een blok. Niet voor een man, maar voor een jurk. Ik wist dat als ik hem niet kocht, die jurk mij uit mijn slaap ging houden. Dat was mijn ontmoeting met Ted Baker en zijn floral dress uit 2014 en de liefde is nooit meer over gegaan.

Ted Baker model pic_2

Ted Baker, hij is waarschijnlijk de beroemdste ontwerper waar jij – net zoals ik in 2014  -nog nooit van hebt gehoord. Ray Kelvin, de man achter het merk, loves it! Je zult nooit reclame van Ted Baker tegenkomen, maar het merk heeft al lang bewezen dat het niet zomaar een merk is. Het is  een ‘no ordinary designer label’ en ik vind het geweldig dat Epic een aantal mooie items van Ted Baker in haar collectie heeft. Kijk maar eens:

IMG_1296

Als ik Ted zijn stijl moet beschrijven, dan denk ik aan silk, summer, head-turning faces, elegance…. Kortom het zijn absolute must haves! Zo stijlvol en met veel oog voor detail. Geen wonder dat het een van de snelst groeiende merken ter wereld is. Ook het verhaal achter dit merk is te leuk om niet te vertellen. Ted Baker is een imaginair stijlfiguur rond wie het merk is gebouwd. Ted Baker is ‘ fun and a bit quirky’ en daardoor ook spannend. Het merk bestaat al meer dan 25 jaar en is in 1987 bedacht door Ray Kelvin, terwijl hij aan het vissen was….haha..ja echt….vissen! Die Ray Kelvin is dan ook een bijzonder exemplaar. Kom je te laat op een afspraak bij hem, dan laat hij je rustig voor straf push-ups doen. Verder is hij dol op knuffelen en dat doet hij veel;-).

Als je in Londen bent moet je echt de etalages van zijn eigen winkel bekijken. Deze zijn met veel humor ingericht, maar ook de ludieke goodies waar klanten mee worden verrast en de acties die zowel in de shops als via de website lopen zijn geweldig.  Eigenlijk speelt Ted Baker continu met z’n eigen karakter op een luchtige manier zoals er wel vaker met serieuze zaken wordt omgegaan op de Britse eilanden. Maar dat wil niet zeggen dat zijn kleding niet van absolute topkwaliteit is! Dit is kleding die je bewaart, bewaart en bewaart….elke kastopruiming weer!

Meer weten? Dit is de website:

http://www.tedbaker.com/uk/Womens/c/category_womens